БГ Новинар

Новините днес

Горещи новини
Ето начин, винаги да побеждаваш на
Винаги сме си мислели, че играта на “ Камък...
Ето как изглежда женското тяло след раждането
Това е предизвикателството, пред което всички майки се изправят през...
Дръзки, откровени, нежни: балерините и магията на танца (24 снимки)
Представяме ви едни невероятни фотографии на балерини, дело на...
Бухал изразява признателност на своя спасител като го прегръща с крилата си
Вирджинският бухал от семейството на совите, на име Джиджи,...
Изберете ябълка и вижте какво ще ви покаже тя
Този забавен тест има само едно условие и то...
Ето какво се случва когато три мечки видят за пръв път розов балон (видео)
Три мечки от Сафари Парк («Safaripark Beekse Bergen) в...
Ето как изглеждат момичетата, които отиват да работят в Холивуд
Ануш Абрар, швейцарски фотограф от ирански произход, създава интересен...
Семейство от домашни любимци бди неотлъчно до своето ново братче
Когато Кейси Богс и нейния съпруг се връщат от...
Кратък и забавен тест, който ще ви покаже какъв сте
Този тест ще ви покаже какви са личностните черти...
Уникална шега със замръзнали дънки забавлява хората
В Минесота зимите са дълги и студени, достатъчно дълъг...
яну 4, 2017 / 215 Views

След 21 години брак, жена ми позволи да отида с друга жена на вечеря и кино. Каза ми: - Обичам те, но знам, че и тази жена те обича може би повече от мен и че наистина би искала да бъде известно време с теб. Тази друга жена, която жена ми искаше да заведа на вечеря и кино беше майка ми. Беше вдовица от 19 години. Въпреки това, поради твърде многото задължения и поради моите три деца, нямах възможност да гледам много често филми. Да послушам ли жена ми тази вечер? Обадих се на майка ми и поканих да излезем заедно. 

- Какво не е наред, сине, добре ли си? - Отговори тя на въпроса (майка ми е от този тип хора, които ако се обадите късно вечер веднага ще си помисли, че нещо лошо се е случило).

Този петък след работа тръгнах към дома си. Бях много нервен и развълнуван. Когато пристигнах пред къщата забелязах, че и тя е развълнувана заради нашето излизане. Имаше красива прическа и носеше рокля, която носеше на някоя от годишнините от брака. На лицето имаше широка усмивка, която излъчваше с ангелски блясък. 

- Казах на всички мои приятелки, че излизам със сина ми и всички бяха впечатлени. Едва чакат да им разкажа как е минало, каза тя цяла развълнувана. Отидохме в прекрасен ресторант, не много елегантен, но с фина атмосфера. Докато влизаше, майка ми ме хвана под ръка.Седнахме и аз започнах на глас да чета менюто (поради малките букви не можеше хубаво да чете).Прочитайки, дигнах очи и забелязах, че майка ми ме гледа.

Появи се носталгична усмивка на лицето й. 

- Ех, някога аз ви четях менюто, когато беше мъничък - каза тя. 

- Добре, тогава е време да се отпуснеш и да ми позволиш да ти върна услугата майко - отговорих аз. По време на вечерята водихме съвсем обикновен разговор, споделяйки общите преживявания и опит. Толкова се улисахме в разговора, че напълно забравихме за филма. Когато вечерта я заведох у дома, тя ми каза: - Ще излезем отново, но при условие, че аз да те поканя. Съгласих се.

- Каква беше срещата? - Попита ме жена ми, когато пристигнах у дома.

- Много добре. Мина по-добре, отколкото очаквах - отговорих аз.  Няколко дни по-късно майка ми почина от сърдечен удар. Случи се изведнъж и нямах възможност никак да помогна. След известно време, получих писмо от ресторанта, в който бях с майка ми. Вътре, на едно листче пишеше: "Аз платих сметката предварително. Не бях сигурна, че ще бъда налице, но все пак, платих вечеря за двама ... за теб и за жена ти. Никога няма да разбереш, колко много означаваше тази вечер, когато излязохме. Обичам те, сине. "В този момент най-после разбрах значението на думата "обичам те". И значението на времето, което отделяме, за да бъдем с тези, които обичаме. В живота нищо не е по-важно от нашето семейство. НИЩО!