БГ Новинар

Новините днес

Горещи новини
Как изглеждат участничките в конкурса „Мис Вселена” без грим
Конкурсът за най-красивата жена на Вселената представя участничките от...
Ето как се става известен плюс размер модел на бански костюми
23-годишната Хънтър Макгрейди ( Hunter McGrady) винаги е искала...
Японски студент стана новият рекордьор по щракане с пръсти (видео)
Съвсем наскоро в японското телевизионно шоу „ Tantei! Knightscoop”...
Моята зълва е любител на експресното и евтино готвене, затова всеки път като я видя я питам за някоя рецепта. Тази ми е любимата!
Този сладкиш е без печене и би могъл да...
11 опитни геолози откриха нов континент под водата
Според ново проучване на 11 опитни геолози, на Земята...
20 впечатляващи природни картини от украйнския фотограф Сергей Полюшко
Украинският фотограф Сергей Полюшко е професионалист във фотографията и работи...
Тест: Избери два вълшебни предмета и открий твоите скрити силни страни
Този тест ще ви помогне по-добре да опознаете себе...
Исландската полиция си има забавна страница в Instagram
Исландия е малка страна с население малко над 300...
20 отговорни бащи, които се справят с родителството много по-добре от всяка майка
Обикновено главно за децата се грижат майките им, но...
Фики със страхотна новина. Вече стана ясно защо падна на колене и се отказа от ергенски живот. Честито!
Фики Стораро ще става баща! Точно бебето е причина...
яну 4, 2017 / 225 Views

След 21 години брак, жена ми позволи да отида с друга жена на вечеря и кино. Каза ми: - Обичам те, но знам, че и тази жена те обича може би повече от мен и че наистина би искала да бъде известно време с теб. Тази друга жена, която жена ми искаше да заведа на вечеря и кино беше майка ми. Беше вдовица от 19 години. Въпреки това, поради твърде многото задължения и поради моите три деца, нямах възможност да гледам много често филми. Да послушам ли жена ми тази вечер? Обадих се на майка ми и поканих да излезем заедно. 

- Какво не е наред, сине, добре ли си? - Отговори тя на въпроса (майка ми е от този тип хора, които ако се обадите късно вечер веднага ще си помисли, че нещо лошо се е случило).

Този петък след работа тръгнах към дома си. Бях много нервен и развълнуван. Когато пристигнах пред къщата забелязах, че и тя е развълнувана заради нашето излизане. Имаше красива прическа и носеше рокля, която носеше на някоя от годишнините от брака. На лицето имаше широка усмивка, която излъчваше с ангелски блясък. 

- Казах на всички мои приятелки, че излизам със сина ми и всички бяха впечатлени. Едва чакат да им разкажа как е минало, каза тя цяла развълнувана. Отидохме в прекрасен ресторант, не много елегантен, но с фина атмосфера. Докато влизаше, майка ми ме хвана под ръка.Седнахме и аз започнах на глас да чета менюто (поради малките букви не можеше хубаво да чете).Прочитайки, дигнах очи и забелязах, че майка ми ме гледа.

Появи се носталгична усмивка на лицето й. 

- Ех, някога аз ви четях менюто, когато беше мъничък - каза тя. 

- Добре, тогава е време да се отпуснеш и да ми позволиш да ти върна услугата майко - отговорих аз. По време на вечерята водихме съвсем обикновен разговор, споделяйки общите преживявания и опит. Толкова се улисахме в разговора, че напълно забравихме за филма. Когато вечерта я заведох у дома, тя ми каза: - Ще излезем отново, но при условие, че аз да те поканя. Съгласих се.

- Каква беше срещата? - Попита ме жена ми, когато пристигнах у дома.

- Много добре. Мина по-добре, отколкото очаквах - отговорих аз.  Няколко дни по-късно майка ми почина от сърдечен удар. Случи се изведнъж и нямах възможност никак да помогна. След известно време, получих писмо от ресторанта, в който бях с майка ми. Вътре, на едно листче пишеше: "Аз платих сметката предварително. Не бях сигурна, че ще бъда налице, но все пак, платих вечеря за двама ... за теб и за жена ти. Никога няма да разбереш, колко много означаваше тази вечер, когато излязохме. Обичам те, сине. "В този момент най-после разбрах значението на думата "обичам те". И значението на времето, което отделяме, за да бъдем с тези, които обичаме. В живота нищо не е по-важно от нашето семейство. НИЩО!