БГ Новинар

Новините днес

Горещи новини
Ето начин, винаги да побеждаваш на
Винаги сме си мислели, че играта на “ Камък...
Ето как изглежда женското тяло след раждането
Това е предизвикателството, пред което всички майки се изправят през...
Дръзки, откровени, нежни: балерините и магията на танца (24 снимки)
Представяме ви едни невероятни фотографии на балерини, дело на...
Бухал изразява признателност на своя спасител като го прегръща с крилата си
Вирджинският бухал от семейството на совите, на име Джиджи,...
Изберете ябълка и вижте какво ще ви покаже тя
Този забавен тест има само едно условие и то...
Ето какво се случва когато три мечки видят за пръв път розов балон (видео)
Три мечки от Сафари Парк («Safaripark Beekse Bergen) в...
Ето как изглеждат момичетата, които отиват да работят в Холивуд
Ануш Абрар, швейцарски фотограф от ирански произход, създава интересен...
Семейство от домашни любимци бди неотлъчно до своето ново братче
Когато Кейси Богс и нейния съпруг се връщат от...
Кратък и забавен тест, който ще ви покаже какъв сте
Този тест ще ви покаже какви са личностните черти...
Уникална шега със замръзнали дънки забавлява хората
В Минесота зимите са дълги и студени, достатъчно дълъг...
авг 5, 2016 / 5982 Views

Предлагаме ви седем трика, благодарение на които ще разберете, дали избраното от вас място е добро

Нищо не би могла да развали една почивка така, както пристигането ви в хотела, само за да разберете, че той се намира на лошо място или се разпада, или пък има редица други проблеми. Така невероятната онлайн оферта, която мислите, че сте намерили, значи, че ще спите върху постелката на леглото и със стол, залостен пред вратата. Не е нужно обаче нещата да се случват така. Има множество онлайн инструменти и издайнически знаци (от сайтовете за отзиви и Google Maps до странните снимки), които биха могли да ви подскажат, че вероятно си резервирате лош хотел, пише Profit.bg.  

Ето няколко от тях: Снимките са художествени или изкривени… Хотелът предлага стая, а не организира художествена изложба. Хотелът няма друга причина (освен потайност), за да пуска креативни, художествени снимки на стаиите си. Приближен кадър на ваза във фоайето, но не и снимка на фоайето? Червена лампа. Ако пък фотографът е използва така наречения „обектив рибено око“ (който разширява кадъра), има голяма вероятност стаите да са малки. Същото важи и за прекомерната употреба на филтри при снимките. … или пък изглеждат прекалено добре В същото време е необходимо да внимавате и за снимки, които изглеждат прекалено перфектни. Предварително подготвена и почти обработена с Photoshop снимка на хотелския басейн или на плажа със секси жена по бански изглежда доста перфектно, нали? Това, което няма да видите обаче, е строителният обект до басейна или пък огромната сграда зад пясъчните дюни, които, удобно за хотела, са били изрязани от снимката. Уебсайтът е като излязъл от 90-те години на миналия век. Или пък е пълен с правописни грешки. Или пък изглежда войнствен на моменти. Не ни разбирайте погрешно, няма нищо като добрия стар шрифт Мистрал, за предизвикване на мили спомени от зората на интернета, всъщност би трябвало да погледнете на нещата така: ако мениджърите не отделят време, за да представят хотела си във възможно най-добрата светлина онлайн, е малко вероятно те да отделят много време и за самия хотел.  

Google Maps разкрива истината За да видите колко добре е поддържан външният вид на хотела, напишете адреса му в Google Maps. Ако хотелът отвън изглежда занемарен, има вероятност и отвътре да е в подобно състояние. Разбира се, снимките в Google Maps може да са на няколко години, но най-малкото бихте могли да се обадите, за да попитате дали хотелът е реновиран скоро. Можете също така да огледате района около хотела, за да видите дали той наистина се намира в центъра на всичко, както е рекламиран. От хотелите могат да обясняват колкото си искат за местонахождението, но вие можете да използвате Street View, за да видите дали всичко това вярно. Отзивите за хотела са наистина лоши Напишете си домашното и проверете какво казват хората за престоя си там. Ако в по-голямата си част са отрицателни и са писани примерно преди седмица, това е знак да не резервирате. Мениджърът се държи лошо онлайн Ако мениджърите на хотела отговарят на оплаквания агресивно или враждебно, те най-вероятно на живо също са неотзивчиви и груби. Избягвайте хотелите, в които се държат лошо. Уебсайтът рекламира местонахождението, но не и самия хотел Ако на сайта на хотела четете за заобикалящия го квартал, град и т.н., но няма нищо за самия хотел, това също би трябвало да е червена лампа за вас. Ако пък сайтът е осеян със снимки на силуета на града или на плажа, а в същото време няма снимки на стаите, не би трябвало да се съмнявате, че това място не става.